Mijn eerste keer….

Er is voor alles een eerste keer… zo ook zaterdag voor mij.
Het was voorbije zaterdag namelijk de 2de Kust Ze Comedy met ondermeer Gerrit De Bremme en Raf Coppens en Peggy praatte alles aan elkaar. Maar onze opener, Sven Hardies, die moest spijtig genoeg afzeggen.

Sommigen onder jullie wisten al dat ik zelf begonnen was met materiaal te schrijven. Gerrit wist dit ook. We hadden al een nieuwe opener gevonden, maar die speelde maar 5 minuutjes. En zo vond Gerrit het een goed idee om mij ook het podium op te sturen! Eerst zag ik dat totaal niet zitten… Je moet weten, ik heb ongelooflijke plankenkoorts, ben eigenlijk niet zo heel sociaal en was helemaal niet voorbereid! Maar nadat ik wat gedachten en kernwoorden op papier had gezet begon het toch te kriebelen….

En daar stond ik dan, achter mijn toog, weg te kwijnen van de zenuwen! Eerst ging Kris t podium op, zodat ik niet voor een compleet onopgewarmde zaal moest beginnen. En dan…. dan hoorde ik plots Peggy iemand aankondigen…

“…. lokale jongen…. debutant… eerste keer…. applaus…. ANTOON!”

No way back, ik liep naar het podium, stond plots in de schijnwerpers en nam de micro vast… De zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon en ik begon er aan.
Spijtig genoeg kreeg ik halverwege mijn set te maken met technische problemen, gekraak in de boxen. Tijdens mijn debuut heb ik dus zowaar 2 keer het podium mogen oplopen.

Het volk heeft paar keer gelachen, ik heb geen boe-geroep gehoord, kortom een superervaring! Volgende keer wil ik wel beter voorbereid zijn :p


Oja, voor zij die dachten dat ik mijn sexleven hier ging vertellen….. Ik was er laat bij, t was op mijn verjaardag en t was goed.

11 Replies to “Mijn eerste keer….”

 1. Ideale manier om erin gegooid te worden. Ik heb ook ooit wat materiaal proberen te schrijven hiervoor maar nooit echt uitgevoerd. Al maak ik in mijn band de gasten wijs dat ik backings doe terwijl ik die micro meer gebruik om onzin te verkopen tussen nummers. Misschien moet ik het toch maar eens deftig proberen… Misschien zit er wel een dubbel-bill in 😉

 2. Chapeau, ik wou dat ik het ook kon. Maar ik vrees dat ik a) niet grappig zou zijn en b) het zou besterven. Ik heb dus dubbel zoveel respect voor mensen die het kunnen.

 3. Ik ging dus net hetzelfde als Marnik schrijven: “ben eigenlijk niet zo heel sociaal”. ‘t Zal zijn da. 😛

  Maar echt super dat je het hebt gedaan! Ik denk dat veel mensen het niet zouden durven.

 4. gnignigni

  niet zo sociaal…
  Les excuses sont fait pour s’ en servir…
  Et les idiots pour les croire…

  Roep als je es dichter je ding doet! Of als je ‘t nog doet als ik rapper dan 10km/u rijd…

 5. Hmm, “ik ben eigenlijk niet zo heel sociaal” klopt deels wel. Maar niet helemaal. Die ouw metjes daar zijt ge direct mee weg, maar de echte mensen da’s nog wat anders 😛

 6. @Whacker is dat een toespeling op diene zondag dat gij 10km in de regen hebt gelopen?

  @Daphné eigenlijk echt niet hoor 🙂

Comments are closed.