Nieuwjaarsreceptie

Zaterdagavond was het hier in Merchtem Nieuwjaarsreceptie. Een gezellig onderonsje tussen de Merchtemnaren, samen iets drinken op de Varkensmarkt, vuurwerk kijken, optreden van Nele needs a Holiday en na het vuurwerk de enige echte DJ Joost.
Merchtem is een echte feestgemeente he.

Maar eigenlijk was het een grote teleurstelling. Voor mij toch. Ik had al niet veel zin om buiten te komen, en volgend jaar gaan de argumenten straf moeten zijn om nog naar de Varkensmarkt af te zakken.

Om op de varkensmarkt op te geraken was het al drummen. De hoeveelheid kloppen in mijn nek, porren in mijn nieren en stompen in mijn buik was niet te tellen. Altijd zeer vriendelijk een “sorry”, maar moesten die mensen wat beter uitkijken en wat meer geduld hebben in plaats van overal tussen te willen kruipen, dan moesten ze geen sorry zeggen. Ik stond ook maar gewoon aan te schuiven.

Verspreid over de markt stonden een aantal drank- en eet-kraampjes. Voor de Merchtemse Poort stond een drankstand met bieren en frisdranken. De gemeenteraadsleden deden er eentje op, van 19 tot 21u. En dat nieuws gaat goed rond, want behalve Merchtemnaren heb ik ook veel mensen uit naburige gemeentes gezien, die eens de drank betalend was verdwenen waren.
Maar dat tot daar aan toe.
Wat mij vooral zeer ambetant heeft gemaakt zijn de Merchtemnaren zelf die het voor bekeken hielden zodra de drank te betalen was.
Voor 21u was er aan de drankstand geen doorkomen aan. Ik heb meer dan 20min staan aanschuiven voor 1 pintje en 2 palmkes. Meer dan 20 minuten he… En ondertussen werd ik, samen met de persoon naast mij en de personen aan de andere kant van de paal schromelijk over het hoofd gezien. Want “Marietteke” die stond te tappen had “Polleke” gezien. En hup, over ons hoofd bestelde “Polleke” rap 12 pinten en 6 palmkes. “En doet er daar nog nekeer 10 pinten bij voor Marcel, diene staat hier ook…” En “Marietteke” deed dat, zonder ons ook maar 1 blik waardig te gunnen. Na 20 minuten drank over mijn hoofd te zien en voelen passeren had ik er wel mijn buik van vol.
De buren, vrienden en kennissen van “Marietteke” waren goed voorzien, en voor zij (wij) die daar stonden aan te schuiven was er niet teveel tijd of aandacht. Menig maal mijn bestelling door gegeven, en telkens opnieuw te horen krijgen dat k efkes moest wachten, dat ze met iets anders bezig was. Dit was trouwens niet alleen bij “Marietteke” zo, maar ook bij de overgewicht meetorsende mansmens naast haar…
Iets na 21u ging het zeer vlot, dan was er geld te verdienen, maar tot dan heb ik welgeteld 1 palm kunnen vastkrijgen.
Beste Gemeentebestuur, bedenk aub eens een ander systeem, zodat iedereen van jullie receptie kan genieten in plaats van enkel ons-kent-ons zolang het gratis is.

Het vuurwerk zelf dan. Mja… vuurpijlen he. En dingen die gillen en knallen en kleurtjes verspreiden.
Ik weet niet welke firma er achter zat of hoeveel het gekost heeft, maar ik had het gevoel dat het gewoon vuurpijlen waren uit een of andere vuurwerkwinkel.
In Asse zijn er prachtvuurwerken met de Hopduvelfeesten, of met de nieuwjaarsreceptie. Vraag daar eens wie dat komt doen.. Misschien krijgen jullie groepskorting…

Nadien ging het de andere kant op. De drank werd betalend, dus plots hadden we ruimte, en dan heb ik een beetje teveel palmkes gedronken. De mensen op twitter hebben kunnen genieten van #drunkentweets, en ik was zeer blij dat ik de dag nadien geen kater had. Toch geentje van teveel alcohol… Wel eentje van teleurstelling.

2 Replies to “Nieuwjaarsreceptie”

  1. Dat van dat vuurwerk begrijp ik niet zo goed. Vind jij het echt een sfeerverpester dat het niet zo goed was? Moet het overal zo decadent en duur zijn dan – ook in Merchtem? Het blijft wel vervuiling en extra chemicaliĆ«n die worden afgeschoten, dus als elke gemeente of stad op dit vlak met zijn naburige steden wil (moet?) concurreren, is de pret er ook wel snel af, denk ik.

  2. Wel eigenlijk was het mss leuker en gezellig geweest moesten er tussen de kraampjes en van op het podium lichtsnoeren gespannen geweest zijn, zodat we precies onder een sterrenhemel stonden.
    Iets helemaal anders dan vuurwerk, en als kers op de taart, iedereen met zo van die sterrenspuwende stokjes.
    Het was nu gewoon zo “ondermaats” dat het mss knapper was geweest had er gewoon geen vuurwerk geweest zijn…
    Nu heeft het geld gekost voor weinig, en niks had geen geld gekost.

Comments are closed.