Inked

Ergens halverwege mijn puberteit dook het op. Ik wou een piercing, want piercings waren cool! En een tattoo want tatoeages waren cool! En dan zou ik wegrijden op mijn Harley, de ondergaande zon achterna. En nadien werd dat dan op mijn Ducati 916 het kronkelende asfaltlint volgend de bergen in.

Ondertussen ben ik al lang geen puber meer. En ik wil geen Ducati 916 meer (behalve als ik plots rijk word, als decorstuk in mijn sjieke living…). De Harley, die lijkt mij nog altijd wel iets.
De piercing, die is er snel gekomen. En ze zit er nog altijd, daar in mijn tong.
De tattoo’s, die hebben langer op zich laten wachten. Ik twijfelde over de designs, ik twijfelde over de plaats. Ik ben blij dat ik zo lang getwijfeld heb. Ooit had ik het idee om een tribal te laten zetten! (Ugh! Een tribal! Mijn excuses aan zij met tribals, maar urgh!) Ik had ook ooit het idee om een ganse masterpiece op mijn rug te laten zetten, opgebouwd uit oude Volkswagentjes, Ducati motoren en John Deere trekkers, met op de achtergrond de logo’s van de merken. Jullie hebben geen idee hoe blij ik ben dat ik dat niet heb laten doen!

11403436_10206747127454407_8817043694878539748_nMaar ondertussen staan ze er dus, de eerste 2 tatoeages. Na jarenlang er eigenlijk niet echt meer aan gedacht te hebben begon het terug de kriebelen. Kim was er 100% tegen, tot ze plots begon bij te draaien. En alsmaar meer bijdraaide. En ze plots zelf voorstelde om iets te laten prikken. Het idee geraakte in een stroomversnelling toen we Sanne leerde kennen. Niet veel later stond er plots een klein tractortje achter mijn oor. En bij Kim een koppel kersen. Wat de uitleg daarvan is vraag je? Helemaal niks, ‘t is nen tractor.
Onderweg naar huis van onze eerste kennismaking met tatoeages was het al snel duidelijk dat we gingen terug gaan. Lang duurde het niet…. Ondertussen heeft Kim strikjes op haar kuiten en staat er bij mij de evolution of life op mijn onderarm. En ben ik aan het denken over het volgende design.

En al die jaren die ik gespendeerd heb om designs te bedenken met een uitleg bij om U tegen te zeggen over betekenis van de inkt en wat het allemaal voor mij betekende etc… allemaal voor niks nodig!
Ik hem ne fokking tracteur achter mijn oor! Waarom? Omdat het ne fokking coolen tracteur is jong!