Tilak!

Vandaag geeft Broederlijk Delen het startschot voor zijn nieuwe vastencampagne onder het motto ‘Tilak heeft ook talent’.

Broederlijk Delen brengt me terug naar mijn lagere school tijd. We kregen spaarpotjes die we zelf moesten vouwen, en steevast op zaterdagavond smeekten we thuis om “ne cent” om in dat spaarpotje te steken. Op zondag werden in de kerk dan die spaarpotjes opgehaald. Ondertussen is het heel lang geleden dat ik nog naar de kerk ben geweest, en de lagere school is ook niks meer voor mij.

Maar, Broederlijk Delen is er niet alleen om herinneringen op te halen. Wij (ik en jij) kunnen zelf ons steentje bijdragen. Broederlijk Delen brengt namelijk een eenmalig glossy magazine uit, genaamd ‘Tilak’

Waarom een glossy? In het Westen heb je als beroemdheid iets bereikt als je een eigen personality magazine uitgeeft. Daarom publiceert Broederlijk Delen eenmalig een echt magazine met de Indiase vrouw Tilak in de hoofdrol. Want Tilak gebruikt haar talenten om de armoede te overwinnen. Met het magazine zetten we de armsten van India in de kijker en tonen we hoe zij met onze steun hun talent gebruiken om uit de armoede te raken.

Via dit glossy magazine maak je kennis met het ‚Äòandere‚Äô India. Het is een degelijk magazine geworden met een correcte inhoud. Daarbij konden we ook rekenen op de medewerking van onder ander Kristien Hemmerechts, Stefan Blommaert, Lotte Debrouwere, Gretel Van den Broek, Yves Desmet, G?®ne Bervoets, Dimitri Leue, De Madammen (Radio2) en Marleen Merckx.

Vanaf vandaag 25 februari ligt ‘Tilak’ in de dagbladhandel.


Broederlijk Delen presenteert ‘Tilak’ from Markee on Vimeo.

4 Replies to “Tilak!”

  1. Er zijn ook verenigingen die zich inzetten voor “onze eigen armen”, 4de wereld, bedelaars, etc etc.
    Broederlijk Delen is doorheen de jaren zo gegroeid dat ze hun aandacht geven aan mensen van verder weg, die het ook moeilijk hebben….

  2. Wat een rare redenering… Dus omdat er in Belgie ook armen zijn, krijg je commentaar als je je nek uitsteekt voor BD in India?
    Kopen die boekskes. Respect @ntone 🙂

  3. Broederlijk Delen is al sinds zijn ontstaan bezig met ontwikkelingssamenwerking in het Zuiden (of ‘de derde wereld’). Zij werken heel nauw samen met hun zusterorganisatie ‘Welzijnszorg’ (www.welzijnszorg.be) die een gelijkaardige werking heeft rond armoedebestrijding in Vlaanderen en Brussel.

    De laatste blogpost van Jan was Links for 2009-02-25 [del.icio.us]

Comments are closed.