Witsel en Wasilewski

Dat moet pijn doen, veel pijn! Ik wil het zelf niet meemaken….
Aangezien voetbal me maar matig interesseert, en ik geen tv heb, was ik gisterenavond niet echt mee. Ik zag wel zaken passeren op twitter, veel verontwaardiging, scheldwoorden, nuja, Witsel had het spek gegeten…

Toen ik thuis kwam van ‘t Smiske wou ik nu toch een zien waar zoveel commotie rond was. En inderdaad, geen fraaie beelden. Maar, zou het kunnen, dat Witsel toch wel de bal wou spelen? Met andere woorden, zou het kunnen, dat hij, in tegenstelling tot wat meteen geopperd werd (aanval! agressie! De man spelen ipv de bal) toch wel gewoon wou doen waar hij goed in is, namelijk proberen die bal in het doel van de tegenstander te krijgen?

Bekijk de beelden zelf gerust (indien nodig opnieuw en opnieuw).
De bal rolt, Wasilewski wil die bal uit de voeten van Wiksel weghalen, en gaat hiervoor nogal onderuit. Op het moment dat Witsel de bal net aantikt, trapt Wasilewski die weg. De barrière tussen Witsels voet en Wasilewski’s been is weg, waardoor Witsel (in volle vaart en met volle kracht) het been van Wasilewski raakt. Het gevolg kennen we…

Maar zou het toch kunnen dat Witsel gewoon wou voetballen in plaats van een aanslag plegen op het been/de carrière van Wasilewski? Zou het kunnen dat deze voetbalnoob gelijk heeft?

Ondertussen is Wasilewski een eerste maal ge-opereerd, en morgen kent Witsel zijn straf. Base, hoofdsponsor van de landskampioen Standard, distantieert zich van het onsportieve gedrag van Gouden Schoen Witsel. Witsel heeft zich na de wedstrijd meteen ge-excuseerd, en zou graag Wasilewski bezoeken na zijn operatie. Ondertussen barsten op allerhande fora discussies los over het gedrag van Witsel, maar is de persoon die nu geblesseerd is geraakt zelf zo’n lieverdje?

9 Replies to “Witsel en Wasilewski”

 1. Je gaat niet met de zool van je voet naar de bal. Zo kan je een bal ook niet controleren.
  Op die plaats was dat zeker een onnodige actie, hij kon niets bereiken. Het zal wel per ongeluk zijn, maar wel een heel domme fout.

 2. Ik, ook als voetbalnoob heb die match ook niet gezien, en denk echt wel dat je gelijk hebt.

  Arme Witsel.

 3. Maar als ik die beelden bekijk heb ik eerder het gevoel dat hij met tip/binnenkant van de voet er naar toe gaat. Alleen is de bal dan net weggetikt door Wiksel….

 4. Ik ben ook geen voetbalkenner, maar volgens mij was het niet de bedoeling van Witsel om de bal weg te trappen. Hij zal ook wel geen open beenbreuk gewild hebben, maar hij was zeker wel van plan om op zijn minst Wasilewski te hinderen (en niet Wasliweski).

  Hij gaat naar de bal, maar ziet al vroeg genoeg dat hij die niet haalt. Dan gaat hij met de zool (met studs) van zijn schoen richting been (waar voordien de bal was). Mocht de bal er nog geweest zijn dan had hij gewoon op de bal getrapt en was hij waarschijnlijk zelf onderuit gegaan. Je moet maar eens proberen met de zool van je voet in volle vaart op een bal te stampen.

  Witsel weet dus zelf ook dat hij het niet meer haalt en zet zijn voet dan op de plaats waar Wasilewski zal passeren. Op zijn minst hinderen, waarschijnlijk zelf bedoeld om hem een trap te geven met zijn studs (natuurlijk niet om zijn been te breken, mag ik hopen).

 5. Had witsel zijn voet net voor de been van wasil. dan had gij wss het slachtoffer geweest. je moet eens zien hoe hij die takkel plaatst

 6. Dat zal inderdaad niet expres zijn. Anyway, al die commotie is zo ferm overdreven. Ik verschiet ervan hoe hysterisch (ook intelligente) mensen kunnen doen rond een stom spelletje/sport. Belachelijk

 7. Amai, het is pijnlijk duidelijk dat er niet veel voetbalkennis aanwezig is.
  Op exact 1 manier is met de toppen naar de bal gaan te verantwoorden en dat is wanneer je een nummertje wil doen door op de bal te gaan staan of de bal achteruit te trekken met je zool. Op alle andere momenten kan je absoluut niets bereiken door met je studs naar de bal te gaan. Komt daar dan nog bij dat hij voor de match “on ira dans les champs” gezegd heeft en dat ze wel HEEL snel een repliek klaar hadden (hij heeft mij vorige keer geraakt, ween ween).
  Zuiver de bedoeling om hem te raken en net daarmee dat het zo’n commotie oplevert. Als je dat niet begrijpt is’t inderdaad beter dat je niet naar voetbal kijkt.

Comments are closed.