Iets wat ik soms ongelooflijk hard mis…

Zeker in deze dagen. De herfst, de winter die eraan komt. Ik mis dan echt het oude gezinsleven dat ik vroeger had. Thuis, in de zetel tv kijken, lekker warm, de open haard die brandde. Zussen die rondlopen, mama in de keuken, papa aan tafel schoolwerk aan het doen.

Later diezelfde avond, mama in de zetel aan het slapen, de kat op mijn schoot. Samen onder een dekentje. Halverwege december de kerstboom in huis halen. Een kerstboom is gewoon niet hetzelfde nu. Nu versier ik die alleen, niet met mama en de zussen.

Een open haard zou het hier veel gezelliger maken. Maar wat heb je aan gezelligheid als je de merendeel van de tijd alleen bent?

Jaja, ik mis vroeger.

One Reply to “Iets wat ik soms ongelooflijk hard mis…”

  1. Dat klinkt alsof het toen inderdaad heel gezellig was. Maar aan “vroeger missen” heb je niet zo veel aan, daar verander je vandaag niet mee. Misschien een beetje alleen? Dat laatste kun je wat aan doen, komt vroeger vanzelf weer terug !

Comments are closed.