Recept : Mosselen op de BBQ

Omdat de reacties op de aperitiefhapjes van de Blogbeque zo positief waren, geef ik hierbij effe de receptjes mee. Omwille van praktische redenen maak ik er wel telkens een apart blogpostje van.

Mosselen op de BBQ :
Voor 15-20 personen :

  • 2 kg mosselen, gereinigd, ontdaan van zand en baarden
  • 3-4 selderstelen
  • een dikke ajuin
  • een wortel
  • courgette-snippers
  • 2 preistengels
  • een liter water
  • een flinke scheut witte wijn
  • peper en zout

De grof gesneden groenten in een aluminium schaal doen, samen met het water en de wijn. Als alu schaal gebruik ik Weber dripping pans.
Hierop de mosselen verspreiden, en afdekken met een omgekeerde alu schaal.
Het vuur mag niet TE warm zijn, dus plaats deze schaal langs een zijkant van de barbecue.

Op tijd door de mosselen roeren voorkomt dat ze ongelijkmatig openen.
Zodra de schelpen open gaan, mag je de bovenste schaal wegnemen, en de mosselen serveren. Dit kan op een bordje, of gewoon allemaal gezellig rond de barbecue en werken met zelfbediening.
Wil je het helemaal fancy, dan vis je de mosselen uit hun schelp en dien je ze per 4-5 op in een klein glaasje, overgoten met mosselsaus.

6 Replies to “Recept : Mosselen op de BBQ”

  1. is da ni gewoon mosselen, maar gewoon bereid op den BBQ ipv op’t vuur?

    Anyway; mosselen reinigen en gewoon op den bbq smijten, in de schelp, tot ze openen! Supersimpel en smaakt zaaaalig (nog beetje dat zilte)

  2. Pingback: Lekker gemakkelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *