Fox in a box

Ofwel lekker eten in een doos!
Het concept Fox-in-a-Box had ik al zien langskomen. Je kiest een combinatie van gerechten (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert), Fox zorgt dat alles voorbereid in de doos terecht komt, en de volgende dag kan je aan de slag. De fun van het koken, zonder de last van groentjes snijden, shoppen en zo verder.

Toen ik op twitter iets zag passeren in verband met het zelf eens testen van zo’n fox-in-a-box was ik natuurlijk geïnteresseerd. Waar de oorspronkelijke opzet was van een aantal boxen te verdelen onder bloggers/tweeps, bleek de verdeling mannen-vrouwen mooi uit te komen voor een Battle of the Sexes te houden.

Ons mannenteam mocht zelfs bij Fox thuis gaan koken, bij gebrek aan een betere locatie.
Samen met Dokus, Boskabout, Bart Claeys, DoNotFold was ik er helemaal klaar voor. Als aperitief kregen we een glas champagne, uit een fles die vakkundig gesabreerd werd. Ondertussen begonnen we allen samen aan het koken.
Als voorgerecht hadden we Gekarameliseerde Coquiles in een Limoensaus. Dit werd gevolgd door Ossehaas met tuinkruiden en frietjes, vergezeld door een luchtig sausje van mayonaise en opgeklopt eiwit. Als dessert was er Creme Brulée.

De box is samengesteld uit alle benodigdheden voor het koken, gaande van verse ingredienten, sausjes, voorgesneden frietjes tot details als touwtjes om bvb de ossehaas op te binden. Een summiere maar duidelijke handleiding is natuurlijk ook meegeleverd. Kortom, alles om de fun van het koken te beleven zonder de last van het shoppen, wassen, snijden en voorbereiden.
Ideaal dus om samen met vrienden gezellig in de keuken te staan, en te genieten van het aperitief rond het vuur. Gedaan met iemand die in geen enkel gesprek kan volgen omdat die zich staat uit te sloven in de keuken!

Kortom, Fox-in-a-Box is een aanrader voor wie graag eens kookt, maar opkijkt tegen alle rompslomp. Fox-in-a-Box is een aanrader voor mensen die samen willen koken, het heel gezellig willen houden, en vooral, heel lekker willen eten.

Bedankt Fox, bedankt Pietel voor de invite, bedankt Dokus, Boskabout, DoNoFold en Bart voor het gezelschap!

Meer foto’s kan je bekijken op de Flickr van DoNotFold!

5 Replies to “Fox in a box”

  1. Fijn om te zien, ik heb zo’n Fox-In-A-Box al altijd eens willen proberen (staat al een tijdje in de favorieten). Een fantastisch product, al lijkt iedereen in mijn omgeving de prijs iets te hoog geplaatst…

Comments are closed.