Where have all the good bands gone?

Vroeger, toen ik jong was, en mooi, en op de radio nog dingen als Club Brussel en Metalopolis te horen waren, waren er ook een hele resem vlaamse muziekgroepjes. Muziekgroepjes die echt wel de moeite waren… Ik kan ze niet echt meer plaatsen in de tijd, de ene was er al wat vroeger dan de andere…. En de laatste tijd merk ik van mezelf dat ik meer en meer terug nummers zoek van die groepjes. Wat is er gebeurd met Eden, Nemo, Angelico of Lunascape?

Eden, waar Roos van Acker een van de zangeressen was, had een prachtnummerke, “Partygirl.”

(en een betere versie hier)

Nemo had, als ik het mij goed herinner, meerdere hitjes, maar vooral “Bycicle called love” is me bijgebleven. (She loves animals was ook wel knap!)

Angelico had zo een felle zangeres met superwit haar. Maar van hun is zelfs niks terug te vinden op Youtube. T is alsof ze nooit bestaan hebben.

Lunascape hun zangeres noemde Kyoko Baertsoen. Kyoko, wat een mooie naam. Laat dat van je tong rollen…. Ki-jo-ko… En ze hadden ook prachtige muziek. Vele nachten weggedroomd, heel zachtjes in een hoekje van mijn kamer mijn cdspeler op, en wegglijden…

4 Replies to “Where have all the good bands gone?”

  1. Is dat niet gewoon nostalgie, en groepjes die er waren op momenten in je leven dat je meer gevoelig voor muziek bent?

    Er wordt heden ten dage toch nog gewoon even goeie muziek gemaakt als toen, en over 10 jaar zullen andere daar weer nostalgisch op terugkijken (“Daan, Absynthe Minded, Isbells … toen werd er tenminste nog goeie muziek gemaakt”).

  2. Der komt nog genoeg shit langs op Radio 1 als ge wilt. Mira en dergelijke bazar. Lijkt me iets voor u.
    Spijtig genoeg is radio al vele jaren dood in Belgiƫ.

Comments are closed.